За учители

Тук предлагаме важни ресурси за свободно ползване. Те са предназначени само за учители и затова е нужна кратка регистрация във формата по-долу.

Връзката за достъп до ресурсите може да намерите тук. Регистрирайте се за да получите код

Скъпи колеги-учители,

Работим на един фронт за благото на нашите деца.

Обучението по Философия беше обновено от МОН с нови програми, насочени към важни практически компетентности: дискусии и дебати, работа с текстове, публично представяне и проектиране.

Самите нови знания и дейностите в клас в часовете по Философия са фокусирани в това кои сме ние, какво искаме, какво можем и как можем да се развиваме?

Издателството създава образователни продукти по Философия от 1992 г. и вече натрупахме много опит. Ние за пръв път предложихме казусите, писането на есета, тестовете и философските разговори на страниците на нашите учебници. Предложихме и първата Мултимедия по Философия за 11. клас през 2006 г.

Сега предлагаме нов образователен пакет по Философия за 8. клас: учебник, учебна тетрадка и иновативното Помагало за личностно развитие.

В конкурса на МОН не се предвиждат учебни тетрадки и помагала, но ние знаем, че те са полезни, а за дейностите предвидени в програмата са незаменими. Точно новите програми на МОН изискват много повече упражнения, ролеви игри, тестове и казуси.

Нашият учебник вече е одобрен от Комисиите на МОН. В кампанията по оценка на новите учебници в училище очакваме и вашето одобрение.

Учебникът по Философия за 8.клас е отново авторски и е разделен ясно на два типа уроци: Урок за нови знания и Урок за дейности. Учебната тетрадка реализира пълно дейностите, набелязани в учебника. Учебната тетрадка и Помагалото са тук, на сайта, за пълен оглед и проектиране на Вашия курс.

Имаме уроци по Програмата, които силно пасват на нагласите и програмите в Природо-математическите училища: изкуствен интелект, човек и машина, когнитивни форми.  Помагалото за личностно развитие предлага съвсем нови форми на работа. Всеки ученик води свое портфолио, на което записва дейностите си по собственото развитие, разработени в ателиетата и етюдите на помагалото.

Издателството предлага за учителите, които се интересуват, серия от лекции-презентации по дидактически теми: дискусии и дебати, работа с философски и други текстове, казуси и задачи, есета и презентации.  Предлагаме и постоянно обогатяващи се допълнителни и безплатни ресурси.

Пожелаваме Ви успешна съвместна работа през идните години!

Екипът на „Екстрем“

Проф. С. Герджиков, управител

Налични безплатни ресурси:

Връзката за достъп до ресурсите може да намерите тук.

Не се колебайте да коментирате и предлагате! Ние ще направим всичко, за да развиваме ресурсите.

АКО ИЗБЕРЕТЕ НАШИЯ УЧЕБНИК, ПОЛУЧАВАТЕ НОВ ЦЕЛОГОДИШЕН СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО УЧЕБНИЯ КОМПЛЕКТ.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА електронен вариант на учебника по ФИЛОСОФИЯ
За да получите достъп до ресурсите, моля регистрирайте се в следната форма: